zaterdag 27 januari 2018

Online brokers vergelijken op prijs

internetbijverdienen.be is een blog over het verdienen van geld. Toch leek het ons eens interessant om een blog te schrijven over beleggen. Immers, met beleggen kun je geld verdienen door te handelen in aandelen. De focus ligt op online brokers, partijen waar je overigens ook geld kunt lenen om mee te beleggen.

Vergelijken van brokers.

Online brokers, anno 2018 kunnen we niet meer om deze partijen heen. Alex, Alpari, Avatrade en Binck zijn pure en welbekende online brokers. Echter, naast deze online beleggingsmogelijkheden zijn er nog legio andere aanbieders. De vraag is natuurlijk welke broker het beste is. Verschillende brokers vergelijken is daarom een must voor iedereen die wil beginnen met beleggen. Een van de websites waarop je brokers kunt vergelijken is Optie24.nl. Je kunt daar op basis van vele zaken verschillende online beleggersdiensten vergelijken. Ik focus mij in dit bericht op het vergelijken van brokers door naar de kosten te kijken.

Vergelijken van online beleggersdiensten.

Het uitgangspunt in mijn artikel is de pagina internetbijverdienen.be/geld-bijverdienen-met-beleggen. Op deze Belgische site worden veel brokers vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en servers. Online aanbieders als Plus 500 en Optie24.nl. zijn allen beschreven. Waar moe je op letten als je een dergelijke broker vergelijkt:
  • Vaste commissie: iedere aanbieder van beleggersdiensten, van ING tot Plus 500, hanteren vaste tarieven. Dit zijn de vaste kosten per aandelentransactie. Let dus op wat de kosten per transactie zijn.
  • Variabele kosten: een aanbieder als Plus 500 hanteert een percentage van de totale transactiewaarde als uitgangspunt. Een andere online broker die wij hebben vergeleken, Binck Bank, doet dit ook. Brokers vergelijken is dus deze percentages vergelijken.
  • Kosten voor geld lenen: bij sprinters en turbo’s kun je geld lenen van de online broker (bijvoorbeeld Plus 500). Iedere partij rekent daar verschillende kosten voor. Vergelijken dus.