maandag 20 februari 2017

Wat is Google Adsense?


Google Adsense is een advertentie programma van Google.

Google Adwords

De keuze die een bedrijf kan maken wanneer zij online willen gaan adverteren is adverteren in Google Adwords. Dit zijn de advertenties die in het geel staan bovenaan de Google resultaten, deze heb je waarschijnlijk wel eens hebt gezien. Dit doet het bedrijf om meer naamsbekendheid te krijgen. Het is natuurlijk belangrijk om een goede advertentie op te stellen, anders klikt er niemand op.

Google Adsense

Wanneer een bezoeker op jouw website komt en een Google advertentie ziet staan kan hij hier op klikken. De bezoeker wordt dan direct met deze website in contact gebracht. Het soort advertenties op jouw site wordt automatisch gemaakt door Google zodat de advertenties op jouw site relevant zijn aan het onderwerp.

Het grootste voordeel van het Pay Per Click systeem is dat de adverteerder een dagelijks budget kan instellen zodat de uitgaves beperkt blijven. De kosten van een Click  op een advertentie zijn afhankelijk van de concurrentie op een onderwerp. Zo betaal je voor een onderwerp waar heel veel adverteerders op gevonden willen worden meer dan waar dit niet het geval is. Hierdoor krijg jij dus meer geld als je site over een veel gezocht onderwerp gaat.

Bijvoorbeeld als de prijs Per Click rond de €0.80 schommelt krijg jij Per Click ongeveer €0.60. Dus als er per maand 1000 keer op een advertentie op jouw site wordt geklikt dan ontvang jij €600. Dat is toch elke maand weer mooi meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten